Honningkage 

Det gode ved denne kage er, at den smager fantastisk, der er masser af den, og den kan holdes sig frisk længe.

Ingredienser til ca. 20 stykker – afhængig af størrelse

  • 500 g honning
  • 125 g sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødt kanel
  • Saft af ½ appelsin
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk. cremefraiche
  • 2 tsk. hjortetaksalt
  • 375 g flormelis
  • 3 spsk. kogende vand
  • 150 g blødt smør – stuetemperatur
  • Abrikosmarmelade
  • 50 g kakao
  • ½ dl vand

Sådan gør du

  1. Kom honning og sukker i en gryde, varm det op under omrøring til sukkeret er smeltet, og lad det herefter køle af, til det er lunkent.
  2. Tænd ovnen på 165° C, konventionel ovn.
  3. Pisk æggene let sammen, og rør ingefær, kanel, appelsinsaft, piskefløde og cremefraiche i.
  4. Hæld honningen i æggeblandingen, og rør det godt sammen.
  5. Bland mel og hjortetaksalt, og sigt det i lidt ad gangen, og rør indimellem. Rør, til du har en ensartet, tyk, flydende dej.
  6. Beklæd en bradepande på ca. 23 x 33 cm med bagepapir, og hæld dejen i den.
  7. Sæt kagen ind midt i ovnen i ca. 1 time til 1 time og 15 minutter. Bliver den for mørk, så læg et stykke stanniol over. Mærk i kagen med et kødspyd eller lignende redskab af metal. Hænger der dej ved, skal kagen blive i ovnen i lidt længere tid. Bag den ikke for længe, så bliver den hård.
  8. Lad kagen afkøle i formen.
  9. Rør imens en smørcreme ved at røre 125 g flormelis sammen med kogende vand. Tilsæt derefter det bløde smør, og bland godt rundt, til du har en smørcreme.
  10. Flæk kagen, og smør abrikosmarmeladen på den ene halvdel og smørcreme på den anden, og læg de to halvdele sammen igen.
  11. Rør en glasur af resten af flormelissen, kakao og vand. Hæld vandet i lidt ad gangen og kun så meget, at glasuren ikke bliver for tynd. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele.
  12. Pynt kagen med glasuren og evt. lidt krymmel eller anden kagepynt.

Forberedelsestid: 15 minutter

Print Friendly, PDF & Email