Komplet Julekalender 2019 TV-guide

Hvilken julekalender syntes du er den bedste, eller er der en du gerne vil gense?

Skriv din kommentar nederst

Julekalender 2019

Kanal Tidspunkt Julekalender
TV2 kl.   
Ramasjang kl.   
Ramasjang kl.   
DR Ultra kl.   
DR kl.   
DR Ultra kl.   
TV2 kl.   
TV2 Charlie kl.   
DR2 kl.   

Har du ikke set den første Ludvig og Julemanden, så kan du se den fra 7. november på TV 2 Play.
For dem, der ikke kan få julekalendere nok, bliver det i december også muligt at streame ‘Bamses Julerejse’ gratis på DR TV.

 

Julekalenderen på DR1 2018

Theodor går i 6. klasse, men han har ingen venner i skolen. Hans eneste ven er morfaren Harald.
Det er derfor overvældende for Theo, da morfaren lige inden jul falder om og der er udsigt til at miste ham.

Theo rejser ind i den magiske verden Thannanaya for at forsøge at få sin morfar tilbage. På rejsen får han selvskab af den nye pige i klassen, Simone, der også har et hemmeligt ønske om at hente nogen, hun har elsket, tilbage til livet.

‘Theo og Den Magiske Talisman’, der i løbet af optagelserne har heddet ‘Thannanaya’, er en magisk og tidløs fortælling om tre generationers måder at sige farvel på – en ung drengs farvel til sin morfar, en mors farvel til sin far og en gammel mands farvel til livet på Jorden.

Se en masse billeder af optagelserne på Instagram

TV2 Julekalender 2018

Jagten på Lysets Sten

‘Tvillingerne og Julemanden’ er en fortsættelse af ‘Ludvig og Julemanden’, der blev sendt på TV 2 for to år siden. Lars Hjortshøj spiller hovedrollen som julemanden Nicolas, og Nikolaj Kopernikus spiller det onde genfærd Dr. Schwartz.

I ‘Tvillingerne og Julemanden’ er Nicolas’ kone, Julie, blevet forvandlet til en gås og taget til fange af Dr. Schwartz. For at løslade hende kræver Dr. Schwartz, at Nicolas hjælper ham med at finde den magiske ‘Lysets Sten’. En sten, der vil give ham stor magt over julen.

I Aalborg møder Nicolas tvillingeparret Peter og Signe, der gerne vil hjælpe ham med at få hans kone tilbage og undgå, at Dr. Schartz får fat på ‘Lysets Sten’. Nicolas flytter ind på Klarupgaard, hvor han bliver ansat som medhjælper i forældrenes gårdbutik.

 

Gensyn med Pyrus

Om eftermiddagen er der igen i år gensyn med Pyrus. Den tredje julekalender i serien om nisserne fra Rigsarkivet, ‘Alletiders Julemand’ fra 1997, bliver genudsendt ved 16-tiden på TV 2.

Ligesom de tre øvrige Pyrus-julekalendere handler ‘Alletiders Julemand’ om historie. Pyrus, der ikke altid får de mest heldige ideer, kommer ved en fejl til at fortrylle julemanden, så han mister sin hukommelse.

Nu må den klodsede nisse rejse gennem hele julemandens historie sammen med vennerne Kandis og Gyldengrød, for at få julemanden til igen at huske, hvem han er. Turen starter i 300-tallets Lilleasien, hvor biskoppen i byen Myra hedder Nicolaus.

 

The Julekalender på TV 2 Charlie

De tre nisser Fritz, Hansi og Gynter bliver sendt til Jylland, for at finde nøglen til en gammel spilledåse, der er blevet efterladt i en hule. Spilledåsen, der spiller Nissen Gammelnoks livsmelodi, er nemlig ved at gå i stå.

Da de tre nisser flyver ind over Jylland, løber deres fly tør for benzin, og det styrter ned. Flyets propel bliver bøjet, og de tre nisser kan ikke komme hjem igen, før snitternissesønnen Gynter har snittet en ny propel.

Kun et stenkast fra nissernes hule bor kartoffelavleren Oluf Sand med hans kone Gertrud. Oluf og Gertrud får en dag uventet besøg af en mærkelige Københavner, Benny, hvis bil er brudt sammen, og som derfor bliver nødt til at overnatte hos dem et stykke tid. Benny er dog i virkeligheden en nosserer – nissernes værste fjende!

 

Selmas Saga

For dem, der savner en klassisk julekalender, er der julestemning for alle pengene på DR Ramasjang. Her bliver den svenske julekalender ‘Selmas Saga’ fra 2016 nemlig vist med danske stemmer.

Otte-årige Selma og hendes familie kan ikke betale huslejen, og de er derfor tæt på at blive smidt på porten. Heldigvis er Selma en pige med ben i næsen, og da hun ved et tilfælde møder den lettere forrykte videnskabsmand Efraim von Trippelhatt, får hun fornyet håb.

Efraim påstår nemlig, at han kan finde vejen til julemandens rige. Det umage par begiver sig ud på en lang og begivenhedsrig rejse i von Trippelhatts luftskib, for Selma har et helt specielt ønske til julemanden.

 

Ramajetternes Jul

Lige efter ‘Selmas Jul’ er der mulighed for at få et gensyn med sidste års Ramasjang-julekalender ‘Ramajetternes Jul’.

Julemandens computer, der indeholder alle børnenes ønsker og adresser, er forsvundet fra Ramasjang Lufthavn. Computeren har været til reparation i Kina, og på vej tilbage mellemlandede den i lufthavnen. Ramajetterne går i gang med at lede efter den forsvundne computer, og det sender dem på tur rundt i hele Europa.

 


Ny Julekalender med klassen

Den søde juletid har ramt Klassen, men intet er, som det plejer. Magnus gik nemlig på en anden skole sidste jul, og han føler sig udenfor klassens fællesskab og alle deres traditioner. Derfor kommer han i et anfald af frustration til at ødelægge klassens årlige juletur.

Vennerne bliver sure på Magnus og fryser ham ude. For at gøre det godt igen melder han alle til en konkurrence, hvor de sammen kan vinde den perfekte VIP-juletur. Men bedst som alle forsøger at stå sammen for at vinde, dukker en trussel op udefra, som via afpresning, hån og løgn vil forhindre Magnus og klassen i at vinde konkurrencen.

 

Rytteriets Jul

DR 2 genudsender i år adventskalenderen med Rytteriet fra 2016. Tulle og Else får en snak om julefrokoster, Ole har pakket sig selv ind i en gave og Trines mor er stadig frustreret over sin datters manglende forståelse. Kort sagt: alle figurerne fra Rytteriet er i julehumør.

Links til Julekalendere på nettet.

Her finder du links til de mest kendte benyttede julekalendere og konkurrencer med gevinster.

Fælles for dem alle er, at de er gratis at deltage i.

Henrik Ørnes
Jysk 
Dansk Folkeferie
LO Plus
Odense Marcipan
Klasselotteriet
Bolius
Ældresagen
Det Ny Teater
Skoringen
Ole Lynggaard
Wupti.com
Vind.dk

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

6 kommentarer til “Julekalender 2019”

  1. Nissebanden på Grønland den var afligevel nu allerede Best lavet af dem allesammen af disse her dejlige skuesplller nu og her igen nu privat de kærlige hilsner ca

  2. Jul i Gammelby, vil være rigtig sjov at se igen. Den er både for voksne og børn og samtidig kan vi opleve den gamle julehygge ?☃

Skriv en kommentar